Vlaardings Voetbal Kampioenschap: DVO’32 niet langs VFC

10-05-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op de zwoele dinsdagavond van 8 mei hebben de mannen van trainer coach Ben Hoogwerf aan de Sportlaan te Vlaardingen niet weten te winnen van de zaterdag ploeg van de Kwekkers: 3-3, al deed de late gelijkmaker er niet meer toe. Bij de stand 2-3 ging DVO vol op zoek naar de 4e goal die plaatsing voor de halve finale zou betekenen. Men kreeg daar ook genoeg kansen voor maar de bevrijdende treffer wilde niet vallen en VFC behaalde op de valreep zelfs een achteraf gezien verdiend punt.

De thuisploeg liet zich vanaf het begin gegroepeerd terugzakken op eigen helft en liet DVO de bal. De Westwijkers speelden echter in een te laag tempo om VFC te verontrusten en de counters van de Kwekkers waren messcherp en gevaarlijk. Dit leidde ook tot de 1-0. In het mes gelopen zegt men dan. Na de thee ( de 1-0 was ook de ruststand ) een heel ander DVO, wat het kwaliteitsverschil in een kwartier omdraaide met treffers van Herve Makuka,Tim Kievit  en een benutte strafschop van Gert Jan van der Veen tot 1-3. Precies gelijk in de poule met Deltasport, echter wederom een counter met een flater achterin zorgde voor de 2-3 en zo moest DVO dus de allesbeslissende 4-e treffer zien te scoren. Die 4-e viel ook maar werd afgevlagd voor buitenspel zoals wel meer situaties discutabel waren en nadelig voor DVO. Ondanks dat had de in de AS Roma kleuren gestoken uitploeg zelf door moeten drukken. Jammer maar soms lukt nou eenmaal niet alles.

De ploeg heeft zeker de tweede helft er alles aan gedaan maar het mocht niet baten.Dat de 3-3 nog viel was leuk voor VFC die tot het einde bleven knokken en dus loon naar werken kregen.  Het Vlaardings Kampioenschap voor DVO’32 is ten einde jammer maar volgend jaar beter. Nu dus zaterdag aan de Marathonweg wederom een toppertje in de competitie tegen Dilettant uit Krimpen a/d Lek om 14.30 uur.

Scoreverloop:7e 1-0 VFC, 49e 1-1 Herve Makuka, 52e 1-2 Tim Kievit, 60e 1-3 Gert Jan van der Veen, 67e 2-3 VFC, 92e 3-3 VFC.

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Mark Verkade( 80e Sander Petersen), Pieter van der Veen, Niko v Meijeren, Reinier van der Veen, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht (c.), Gert Jan van der Veen, Robin den Breems( 36e Nico Huijer), Soren Neirijnck (45e Herve Makuka), Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date