Zeiler Pim van Vugt: En weer een kampioenschap!

25-09-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN/MEDEMBLIK - Hij heeft met zijn zus Lisa meer dan eens een wereldkampioenschap behaald bij het zeilen en werd door de wethouder vorig jaar nog gehuldigd met de Vlaardingse sportprijs . Momenteel werkt Vlaardinger Pim van Vugt aan zijn Olympische droom: zeilen in Tokio in 2020 met het Nederlands Olympisch team. Van tijd tot tijd bericht hij even hoe het gaat en waarmee hij bezig is. Afgelopen dagen was hij weer succesvol, en dit keer niet met zus Lisa maar met collega zeiler Bart Lambriex.

,,Afgelopen weekend hadden we dus het Open Nederlands kampioenschap in de Olympische 49er klasse’’, aldus Pim. ,,Het evenement was in Medemblik van 20 tot 23 september. Op vrijdag, de eerste dag, zijn we wel het water op gegaan, maar konden we geen wedstrijden varen, omdat er geen wind meer stond toen we wilde starten. Daarom hebben we maar liefst 6 wedstrijden gevaren op zaterdag, waarvan we er 5 wisten te winnen. De laatste dag hebben we nog eens 5 wedstrijden gevaren en waren we uiteindelijk de winnaars van het Nederlands Kampioenschap.

Ik heb het evenement gevaren met Bart Lambriex, hij komt uit Haarlem. Vorig jaar tijdens het Nederlands kampioenschap hebben we ook samen gevaren, maar toen stuurde ik en was hij de bemanning. Dat deden we destijds omdat het ons leuk leek om eens te wisselen, en toen wisten we ook te winnen, maar dit jaar dus in de 'normale' opstelling.’’

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date