Dit weekend: Rondje Ambacht!

13-06-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 14 juni (16.00 tot 20.00 uur) en zaterdag 15 juni (11.00 tot 16.00 uur) bruist het in Vlaardinger Ambacht. Bewoners, ondernemers, streekmuseum, watertoren en kerk zetten hun (tuin)deuren weer wagenwijd open voor wijkgenoten, maar zeker ook voor belangstellenden van binnen en buiten de stadsgrenzen.

Dit jaar hebben zich veel nieuwe deelnemers gemeld en zo wordt het Rondje elk jaar groter. Het sfeervolle en intieme karakter blijft echter volop bewaard. Dat er veel creatieve en muzikale mensen in deze wijk wonen wordt al snel duidelijk als je komt struinen langs al deze tuinen. Er zijn veel zelfgemaakte producten voor wonen en lifestyle, voor binnen en buiten. Groencreaties, historie, curiosa, brocante, schilderkunst, keramiek, jam, tassen uit Marokko, beschilderde klompen, food & drinks. Het leukste is dat het meeste gewoon te koop is! Op zaterdag zijn er klassieke auto’s, motoren en verzamelingen te zien op en rond het Burgemeester de Bordesplein.

Uiteraard is er volop live muziek. Op vrijdag op verschillende adressen: Backroad, Lulu Swing, Kuuk & Nelis, the Suspenders, Natural Blend en Jazz aan de Waterweg Big Band. Op zaterdag Acoustic Sun, Leo Ijdo draait, Carla en Jobea, Acoustic Troubadour Jerry Velberg, Jun en onze stadsdichteres Marjoleine van Aperen.

Het mooie van dit evenement is dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek raken. Verhalen van vroeger komen boven drijven. Kom inspiratie opdoen en maak kennis met deze sfeervolle wijk met haar gastvrije bewoners. Het Rondje is te voet of per fiets heel goed te maken. Alle deelnemers bevinden zich op loopafstand van elkaar.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date