Categorieën

Service

EK finale op het Zomerterras

EK finale op het Zomerterras
Uit

EK finale op het Zomerterras

  • Redactie
  • 06-08-2017
  • Uit
EK finale op het Zomerterras
VLAARDINGEN - Voor wie moeite heeft om naar het Zomerterras te gaan omdat de Oranje Leeuwinnen vanmiddag de EK voetbalfinale spelen is er goed nieuws: je kunt deze wedstrijd gewoon op het Zomerterras op groot scherm bekijken vanmiddag ! Vooraf is er natuurlijk ook het nodige te genieten; volop activiteiten voor de kinderen en weer een prima muziekprogramma op de podia in het Hof/ Oranjepark:

Quintet Airlines

Quintet Airlines bestaat uit vijf musici die vijf jaar geleden kamermuziek op een vernieuwende manier wilden spelen en presenteren. Ze spelen originele klassieke stukken of arrangementen, maar voegen daar naar eigen inzicht een percussionist of pianist aan toe. Quintet Airlines won de Grote Kamermuziekprijs en is finalist van het Grachten Festival Concours. Echt een leuk avontuurlijk ensemble, dat klassieke Muziek aantrekkelijk maakt voor iedereen.

Aanvang: 12:15 uur. Locatie: Kleine podium

 

Wijnproeverij Mezzacorona

De wijngaarden van Mezzacorona zijn uniek gelegen tegen de achtergrond van de imposante Dolomieten in het noorden van Italië. Deze bijzondere ligging in combinatie met een state of the art winery en de charismatische wijnmaker Lucio Matricardi verklaren het succes dat deze wijnen ook in de Nederlandse markt hebben. De absolute specialiteit van het huis is Pinot Grigio. Mezzacorona maakt van deze populaire druif verschillende stijlen wijn: van de toegankelijke huiswijn Terre del Noce naar de meest zuivere vorm van Pinot Grigio in de Castel Firmian tot de fantastisch gastronomisch inzetbare Riserva. In rood zijn het vooral lokale druivenrassen die een rijke schakering aan wijnen opleveren.

Aanvang: 13:30 uur. Locatie: Speciaalbieren- en wijnenterras
 

St. Solaire

St. Solaire is ontstaan toen singer-songwriter Geert van Emden in de zomer van 2014 een E.P. wilde opnemen in de studio van Jesse den Dulk (ex- Elle Bandita, Spartaco, Vixy). Tijdens het opnameproces sloeg de muzikale vonk over, na het opnemen van één liedje viel alles op zijn plek; samen zouden zij een band beginnen. Het idee om een EP op te nemen werd in de vrieskast gestopt en een periode van liedjes schrijven brak aan. Gedeelde muzikale interesses zoals Bon Iver, Radiohead en het vroegere werk van Coldplay legde hiervoor de basis.

Afgelopen september bracht de band haar eerste single "Morning Sun" uit. Ter promotie hiervan gaven zij 40 shows in 40 steden binnen 48 uur in Nederland. Afgelopen maanden was de band vooral te zien tijdens de Popronde waar zij ruim 15 shows verzorgden.

Aanvang: 14:00 uur. Locatie: Kleine podium

 

El Juntacadaveres

Tango is de ruggengraat en hiphop, rock, pop, jazz en latin dance vervolmaken de unieke sound van de groep. De muziek is intens, verrassend en altijd dansbaar. Met WHO'S GONNA STOP US start een trilogie die zich afspeelt in het geboortejaar van frontman Enrique 'Kike' Noviello: 1974. In Argentinië was hij kikkerboer, truckchauffeur en psychologiestudent. Hij gaf alles op en trok naar Buenos Aires om te gaan werken als muzikant. Hij speelde blues, jazz en bebop en hij werkte als busker in de metro voor reclamebedrijven.

Tango zit bij Kike in zijn bloed en als geen ander kan hij de sfeer van een moment vertalen naar muziek. El Juntacadàveres is de band van zijn dromen. Daarnaast bouwt hij graag een feest als frontman van La Murga Armada of componeert hij voor theatervoorstellingen. El Juntacadàveres startte in 2009 en ook al is de band het geesteskind van Kike, toch hebben alle muzikanten evenveel inbreng.

Aanvang: 16:00 uur. Locatie: Grote podium