Gerard Alderliefste: Het beste van twee werelden

25-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 3 november om 20.00 uur is Gerard Alderliefste met zijn programma ‘Dubbelleven’ in de Windwijzer. Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. In zijn soloprogramma laat hij zien waar beide werelden samenkomen. Een avond vol muziek en meer…. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen.

Al meer dan twintig jaar leeft Gerard Alderliefste met twee gezichten. Enerzijds is hij muzikant, anderzijds is hij verslavingsarts. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet. En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?

Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen in het Frans en in het Nederlands. Hij vertelt ook met de energie die we van hem kennen. Een beetje jongensachtig, slim en met indrukwekkend veel energie. Een theatercollege over partydrugs en verslaving. Wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten. Hij schrijft zijn publiek deze medicijnen voor: een gitaar, een piano en een stem. En met maar één motto: Leven! Dubbel!

Gerard Alderliefste trad acht jaar lang in de Nederlandse theaters op met zijn band Alderliefste. Hij is bekend van hits als 'Une belle histoire', samen met Paul de Leeuw, en Laat me/ Vivre met Ramses Shaffy en Liesbeth List. Vanaf voorjaar 2016 toerde hij met de pianist Cor Bakker met de theatershow 'En route'. Zijn liederen en chansons staan op drie CD’s (“Je maintiendrai”, “De Franse slag”, “Trois”)

Kosten: € 10,00; Aanmelden verplicht via: info@dewindwijzer.nl  

Gerelateerd