Ilonka Kiss exposeert in de Groene Luiken

23-06-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tot 5 augustus exposeert Ilonka Kiss in het Aanloophuis de Groene Luiken. Beeldend kunstenares Ilonka Kiss heeft een bijzondere levensloop. Haar vader is een Hongaar en haar moeder een Nederlandse. Als vierjarige kwam zij in 1947 naar Nederland. Zij heeft 40 jaar in de horeca gewerkt en ook een eigen café in zowel Rotterdam als Maassluis en Maasland gehad. In 2003 droeg zij het stokje over aan haar dochter.  

Ilonka had deze beslissing nog maar net genomen of zij werd getroffen door een zwaar herseninfarct. Dit zette haar wereld op zijn kop, maar dankzij de revalidatie en een ijzersterke discipline is zij weer tot veel dingen in staat. Tijdens haar revalidatie heeft zij kennis gemaakt met schilderen en het maken van collages met allerlei verschillende materialen waaronder riemen en ceintuurs. Dit bracht haar zoveel plezier, dat zij dit verder heeft uitgebouwd en haar technieken heeft verfijnd. Schilderijen uitgevoerd in verschillende technieken maken deel uit van deze expostie en het werk is ooh te koop.  

U kunt haar werk tijdens de openingstijden van het aanloophuis De Groene Luiken (gratis) bekijken. Dit kan elke dag van 13.00 tot 16.00 uur en u krijgt ook nog een kopje koffie of thee aangeboden.

U vindt het aanloophuis aan de Oosthavenkade 8. Welkom!

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date