Lezing over Vlaardingse molens

19-11-2017 Uit Redactie

Fotografie: Frans Assenberg

VLAARDINGEN - De Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) organiseert op dinsdagavond 21 november een bijeenkomst die geheel gewijd is aan de Vlaardingse molens. De avond wordt gehouden in de kantine van het clubgebouw van kanovereniging Natsec aan de Watersportweg 40, de plaats waar ooit ook een molen stond.

Aanvang van de avond is 20.00 uur, einde 22.00 uur. De sprekers (die tevens veel beeldmateriaal en enkele filmpjes zullen vertonen) zijn Frans Assenberg en Arie van der Hoek, samen dé experts van de historie van de Vlaardingse molens. De toegang is gratis, en ook niet-leden van de HVV zijn van harte welkom!

Op deze speciale ‘Molenavond’ komen alle vroegere én huidige (wind)molens van Vlaardingen aan bod. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de herrijzenis van de Babbers(water-)molen die enkele jaren geleden vakkundig werd opgeknapt, én aan de restauratie en de molenaar van de Aeolus. Tevens zal er een Molenboek (met dvd en molenkaart) te winnen zijn.

De locatie van Natsec is te bereiken (per auto) via de snelweg-afrit Vlaardingen-west, aldaar parallel met de snelweg richting Vlaardingse Vaart, dan bij Sportcentrum Polderpoort links, en daarna de eerste afrit rechts. Per fiets gaat men achterlangs zwembad De Kulk of vanuit Holy-zuid over de Wokkel over de Vaart, dan rechts langs het Sportcentrum en eerstvolgende afrit rechts. Vanuit Holy-noord gaat men over de houten fietsbrug, dan op de kruising linksaf, daarna de twééde afrit links.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date