Nieuwe vangst: The Elementary Penguins

19-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek heeft de netten weer binnengehaald voor de maandelijkse Nieuwe Vangst, op zaterdag 22 oktober. Ditmaal zwemmen The Elementary Penguins met een gloednieuw album het podium op. Met een nieuw album op zak belooft dit seizoen allerlei moois in het verschiet te hebben voor deze band. Verwacht funky rock met energieke zang en smerige gitaarpartijen. Support komt in de vorm van The Mutations.

The Elementary Penguins is een in Amsterdam gevestigde indierockband. De band is ontstaan dankzij een charmant oproepje op een briefje in de supermarkt. De net naar Nederland geëmigreerde Dale Wathey hapte gretig op de advertentie van Sjap Kooistra. En na de backstage ontmoeting met drummer/roadie Maurits Huijgen tijdens een tour met Go Back to the Zoo, werden de handen ineen geslagen en sindsdien is de band een feit.

Deze Amsterdamse indierockers maken hyper-aanstekelijke songs die zich kenmerken door lekker funky en The Killers-achtige invloeden. Niet alleen nummers als Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor en King Until I See You maken indruk. Eerstgenoemde werd namelijk al snel opgepikt door het Engelse NME en na één week door 3FM al uitgeroepen tot Serious Talent. Naast de goede platen weten ze veel mensen te trekken door de energieke optredens. In elk geval is de Nieuwe Vangst van oktober weer zeer de moeite waard om te komen vissen. Want beet heb je sowieso!

Support komt van The Mutations. Seventies, psychedelische rock en vette visuals. Deze Rotterdamse band is niet vies van verschillende invloeden en dat is te horen ook! Ze houden van experimenteren met verschillende genres, maar hebben over het algemeen een lekkere indie sound. Klinkt als: The Beatles, David Bowie en soms zelfs Santana.

Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die nu nog op ons podium staan, maar volgend jaar in Paradiso. 

ZATERDAG 22 OKTOBER

NIEUWE VANGST: THE ELEMENTARY PENGUINS + THE MUTATIONS

DEUR OPEN: 20.30 UUR | AANVANG: 21.00 UUR | VVK 7 EURO, DEUR 9 EURO

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: kroepoekfabriek.nl  Gerelateerd