Poëzieposterproject Stadsdichter Vlaardingen

15-12-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De stadsdichter van Vlaardingen, Marjoleine van Aperen start binnenkort met het “PoëziePosterProject”. In 2018 zal elke maand, op steeds 15 nieuwe plekken, een vers stadsgedicht geplaatst worden. Uiteindelijk zal Vlaardingen hiermee 162 poëzieposters rijker zijn.

Het idee achter de posters is de Vlaardingers mee te nemen in de trots voor Vlaardingen en hen een verfrissende dichterlijk blik op het Vlaardingse zaken te geven. Toonaangevende locaties en fenomenen zullen middels een poëzieposter onder de aandacht worden gebracht. In week 50 zal de aankondigingsposter gepresenteerd worden, in de eerste weken van 2018 zal de eerste poëzieposter verschijnen. Waar die eerste over gaat..?

De aankondigingsposter en nummer één in de reeks zijn te zien bij: boekhandel Plantage Pontier, AH Wiardi Beckmansingel, AH Veerplein en AH de Loper, inloophuis de Groene Luiken, Stadskantoor Vlaardingen en de Stadsgehoorzaal, Boon’s Supermarkt, de Kroepoekfabriek, Café d 'Oude Stoep, Delta Hotel, Cigo Reigerlaan, Café Concordia, Lunchroom Coisas & Loisas en Restaurant China Garden.

Omdat de stadsdichter een beeld schetst van en voor onze mooie stad, bestaat er de mogelijkheid via de website www.poezieposter.nl  ideeën over gedichtonderwerpen te spuien. Via dezelfde website kan ook feedback op het project achtergelaten worden en is te zien welke posters reeds opgehangen zijn en wat er te verwachten is in de nabije toekomst.

Gerelateerd