Zangeres LAVALU gaat internationaal met ‘Solitary High’

23-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aanstormend talent LAVALU gaat met haar plaat ‘Solitary High’ op tournee. Dit aanstormend talent stond onlangs nog vijf weken in Koninklijk Theater Carré met Het Pauperparadijs, waar zij de muziek voor componeerde én uitvoerde. Aankomende maanden volgt een grote tournee door Nederland en internationale release shows in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. En aanstaande zondagmiddag 25 november strijkt zij in Vlaardingen neer.

LAVALU toerde jarenlang met haar band langs popzalen, festivals en theaters, waaronder Eurosonic Noorderslag en Montreux Jazz. Ook schreef ze de muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat na twee uitverkochte seizoenen in Veenhuizen ook deze zomer 5 weken in Carré speelde: wederom voor volle zalen. In oktober bracht het Zweedse label 1631 Recordings haar vorig jaar uitgebrachte solo album Solitary High opnieuw uit, en nu internationaal.LAVALU: ,,Met deze cd keer ik terug naar mijn klassieke roots. Alleen de vleugel en ik, geen band meer achter me. Maar dan wel op mijn manier: de zang onvervalst pop, de piano klassiek.''

LAVALU’s Solitary High-tour doet dit najaar opnieuw 25 theaters aan. De zangeres tovert de zalen om tot salons waar ze het publiek dicht om haar vleugel heen verzamelt en hen de nachtelijke verlangens die centraal staan op Solitary Hightoevertrouwt. Ze zingt en speelt de piano en switcht daarbij moeiteloos van klassiek naar pop en van jazz naar funk. Solitary High is een affaire tussen klassiek en pop, waarin ze flirt met Debussy, Satie en Schubert. 

Zondag 25 november 14.00 uur (deuren open 13.00 uur), toegangsprijs €12,50.

Gerelateerd