Categorieën

Service

Zin op Zondag met Reinier Sonneveld

Zin op Zondag met Reinier Sonneveld
Uit

Zin op Zondag met Reinier Sonneveld

  • Redactie
  • 05-09-2019
  • Uit
Zin op Zondag met Reinier Sonneveld
VLAARDINGEN - Op zondag 15 september is om 15.00 uur in De Windwijzer de jonge theoloog Reinier Sonneveld de gast bij het zondagmiddagprogramma ‘Zin op Zondag’. Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend.

Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters. Op 16 september is dat Reinier Sonneveld. Sonneveld is een jonge theoloog. Hij studeerde in 2003 af. Daarna vestigde hij zich als publicist en spreker. In 2006 won hij de Publieksprijs voor het Christelijke Boek met zijn debuut Jutten: Over de verrassingen van God. In februari 2011 stond hij met vier boeken tegelijk in de ND/BCB top 10. In 2012 had hij meer dan 200.000 boeken verkocht en het jaar erna werd hij genomineerd voor de titel 'Meest spraakmakende theoloog van het jaar'. Hij schreef een groot aantal boeken, artikelen en songteksten en was eindredacteur van de glossy’s ‘Jezus’ en ‘Dood!’

Sonneveld maakte in 2014 en 2015 deel uit van het panel van het 'Vrijdagforum', een opinierubriek in het NPO Radio 5-programma EO Door de Week. Hij staat bekend als gematigd-orthodox denker. Hij gelooft bijvoorbeeld in de letterlijk-historische opstanding van Jezus, maar neemt ook de evolutietheorie serieus. Twijfels ziet hij als een vruchtbaar, maar niet noodzakelijk, onderdeel van een volwassen geloof. Inspiratie zoekt Sonneveld vooral bij vroeg-kerkelijke auteurs, zoals Ireneüs, wat ook blijkt uit zijn voorkeur voor de oude Christus victor-uitleg van de kruisiging van Christus. Hierover schreef hij in 2018 het boeiende, door de pers zeer goed ontvangen boek, ‘Het vergeten evangelie’, het geheim van Jezus verandert alles. Hierover komt deze originele en inspirerende schrijver en spreker in De Windwijzer vertellen.

Zin op Zondag is van 15.00 – 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. Ook is er een boekentafel aanwezig. De bijeenkomst is gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →