Servicepunt Woningverbetering van start

07-07-2015 Wonen Redactie

VLAARDINGEN - Het Servicepunt Woningverbetering is in Vlaardingen gestart. Verenigingen van Eigenaren in de Westwijk en het Centrum kunnen vanaf nu terecht bij de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering voor gratis hulp en advies. Wethouder Hans Versluijs gaf het startsein op maandag 6 juli tijdens een barbecue voor actieve huiseigenaren in de Jan van Arkelstraat in de Westwijk.

De adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering kunnen diverse diensten aanbieden, zoals advies over het activeren van een VvE, de hoogte van de VvE-bijdrage, het lezen van een splitsingsakte, het afsluiten van een opstalverzekering, het opstellen van een meerjaren-onderhoudsplan en  het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook bieden zij een gratis VvE-handboek aan. Het Servicepunt Woningverbetering richt zich op ondersteuning van VvE's in de Westwijk en het Centrum.

Tijdens de feestelijke barbecue werden ook de resultaten in het zonnetje gezet van de VvE’s die in de noordrand van de Westwijk hun flats al hebben opgeknapt. De werkzaamheden varieerden van het aanpakken van betonrot en doorgeroest hekwerk en het isoleren van daken, gevels en ramen tot het vervangen en vergroten van balkons, het vernieuwen van de entree en het plaatsen van dubbel glas. De gemeente heeft daarnaast de buitenruimte rondom de flats opgeknapt met nieuwe grasvelden, natuurlijke oevers, wadi’s en nieuw straatmeubilair.

Wethouder Versluijs: “Helaas heeft de gemeente op dit moment geen budget om nieuwe laagrentende leningen te verstrekken. Wel konden we investeren in het Servicepunt Woningverbetering. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de gemeente Schiedam. Het Servicepunt Woningverbetering is voor Vlaardingen opgezet voor een periode van twee jaar. We hebben gekozen voor VvE’s in de Westwijk en het Centrum, omdat hier tussen 800 en 1000 VvE’s zitten en dit gebied naar verwachting de meeste aandacht kan gebruiken. Ik hoop dat veel VvE’s hun weg naar de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering weten te vinden.”

Meer info:klik  hierGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date