Categorie├źn

Service

Vergunning voor tijdelijke woningen op terrein District U

Vergunning voor tijdelijke woningen op terrein District U
Nieuws

Vergunning voor tijdelijke woningen op terrein District U

  • Redactie
  • 04-11-2021
  • Nieuws
Vergunning voor tijdelijke woningen op terrein District U
VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen heeft de definitieve omgevingsvergunning verleend aan het plan voor 320 tijdelijke containerwoningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen. De 'studio’s' zijn voornamelijk bestemd voor studenten, jongeren en starters. De woningen worden in de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven.

In juni gaf de gemeente al een ontwerp-omgevingsvergunning af en liet daarmee zien positief tegenover de plannen te staan. Inmiddels zijn de verschillende ingediende zienswijzen beantwoord en krijgt het project definitief groen licht. ,,We hebben uitgebreid onderzoek gedaan om deze vergunning te kunnen verkrijgen. We zijn blij dat we dit mooie project nu kunnen gaan uitvoeren. Het is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen binnen de Rivierzone en het is ook erg fijn om hiermee een stap te kunnen zetten voor het oplossen van de woningnood in Vlaardingen'', vertelt projectleider Martijn van Sluijters van District U.

District U

Onder de naam District U verrijst op het voormalige Unilever-terrein in de komende jaren een nieuw woon-werkgebied, gelegen tussen de Maas en het historische centrum van Vlaardingen. De komst van de tijdelijke woningen is een logische stap in de ontwikkeling van deze nieuwe stadswijk. Zodra de studio’s - die voor een periode van maximaal tien jaar zullen blijven staan - klaar zijn voor bewoning, worden ze verhuurd door Gapph. Deze vastgoedspecialist zorgt ook voor het beheer van de tijdelijke woningen. Daarnaast zet Gapph zich ook in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken.