Onderzoek vermoorde Gil Rodriguez in Opsporing Verzocht

09-12-2014 112 Redactie

VLAARDINGEN/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 58-jarige Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez. Zijn stoffelijk overschot werd op vrijdag 10 oktober uit het water opgedoken nabij het Oeverbos in Vlaardingen.

Het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel was sinds 2 augustus vermist. Op 28 augustus deed zijn familie aangifte en startte de politie een uitgebreid onderzoek. Uit dat onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer is gedood en dat zijn lichaam daarna is gedumpt in het water. Eind november hield de politie een vierde verdachte, een 69-jarige Rotterdammer, aan. Een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk en twee Rotterdamse mannen van 25 en 29 jaar zaten al vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de uitzending wordt onder andere een compositietekening getoond van de verdachte die (mogelijk) het slachtoffer heeft neergeschoten en is een reconstructie te zien van de laatste dagen van het slachtoffer en het misdrijf. Daarnaast wil de politie graag met mensen in contact komen die iets meer kunnen vertellen over het leven van Dagoberto Gil Rodgriduez danwel de toedracht van de moord.

Opsporing Verzocht is vanavond te zien op NPO 1, om 20.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op NPO 2, om 11.40 uur. Meer informatie is ook te vinden op Opsporingverzocht.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date