Vlaardingse terrorismeverdachte langer vast

07-02-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM -  De 21-jarige terreurverdachte uit Vlaardingen die met Kerstavond in Rotterdam is aangehouden, blijft zeker 60 dagen in de cel. Samen met een 29-jarige Zweed is hij voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam.

Een speciale eenheid had eerder in december in Rotterdam vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terreur. De vier verdachten zaten in een auto toen ze werden aangehouden. Twee ervan, mannen uit Gouda en Delft, zijn al eerder vrijgelaten maar blijven nog verdachte. Bij huiszoekingen in onder meer Vlaardingen zijn geen wapens of explosieven gevonden. Wel zijn er computers en andere gegevensdragers in beslag genomen. Waarop de mogelijke betrokkenheid bij terrorisme is gebaseerd wordt in het kader van het lopende onderzoek niet gemeld. Wel waren er aanwijzingen binnengekomen van bevriende buitenlandse veiligheidsdiensten.

De man uit Zweden was eerder die dag vanuit Stockholm op Schiphol aangekomen. Hij werd toen al in de gaten gehouden omdat er een tip was van een buitenlandse politiedienst dat hij betrokken was bij terrorisme. De man werd gevolgd naar Vlaardingen, waar werd gezien dat hij in een auto stapte. Op de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam werd de auto klemgereden door de anti-terrorisme-eenheid Dienst Speciale Interventies (DSI). 

De twee terrorisme-verdachten moeten 22 maart voor de rechter komen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date