23 Vlaardingers aan coronavirus overleden

03-05-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 229 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 36 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. 23 Vlaardingers zijn aan het virus overleden. In Schiedam zijn er 185 mensen besmet, liggen er 44 in het ziekenhuis en zijn er 15 overleden. 52 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 18 in het ziekenhuis. Drie inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 335 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 40.571. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 69, gisteren stierven er 94 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.056 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 44 naar 10.995.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date