Burn out klachten?

13-09-2017 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN – Henny van den Berg is Counsellor en haar praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel 9 in Vlaardingen. Het werk van een Counsellor beslaat een breed vlak: Psychotherapie, psychologie, coaching en maatschappelijk werk. Een Counsellor begint met luisteren. De Counsellor benoemt de diverse punten die hij/zij hoort en stemt af met de cliënt of hij het goed heeft begrepen. Daar wordt een behandeltraject op afgestemd. In haar praktijk heeft ze met een grote diversiteit aan problemen te maken. Henny vertelt over een voorbeeld uit haar praktijk:

,,Een jonge dame werd door haar vriend bij mij naar binnen gesleurd. Zij vond het onzin, wilde niet. In principe ben ik hierop tegen. Je moet hulp zelf willen. Toch was deze vriend heel verstandig leerde ik. Zijn vriendin sliep niet. En dat is slecht voor een mens. Volgens haar vriend vertoonde zij Burn-Out klachten. De kenmerken die werden genoemd klopten. Totdat ik aandrong om bij huisarts te vragen om slaapmedicatie. Toen kwam de angst om te slapen naar boven, want dan kwamen die vreselijke dromen.

Bij doorvragen bleken de dromen beelden te zijn van een eerder opgelopen traumatische ervaring. Je kunt dan ook klachten hebben die op Burn-Out lijken maar bij Burn-Out heb je geen nachtmerries. Ik besprak mijn vermoeden van een Post Traumatische Stress Stoornis uit en vroeg toestemming de huisarts in te schakelen voor een doorverwijzing naar een andere behandelaar’’. Client kon tot aan de doorverwijzing wel een beroep op mij blijven doen.


Meer informatie?

Bel Henny op 06-38228355 (op werkdagen tussen 9 en 9) of neem een kijkje op de website www.hennyvandenberg.eu  . De meeste Zorgverzekeraars vergoeden. Of jouw zorgverzekeraar daar tussen zit kun je hier nazoeken.

Gerelateerd