Nieuwe expositie ‘WAG in Nederlands licht’

15-12-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 22 december wordt om 11.00 uur de nieuwe expositie ‘WAG in Nederlands licht’ in Het Zonnehuis geopend. WAG staat voor World Art Games. Het is een non-profit organisatie die ernaar streeft kunstenaars en makers te verbinden, kennis te vergroten en uitwisseling mogelijk te maken. 

Kunstenares Bikkel, voorzitter van WAG Nederland, heeft nu in samenwerking met Zonnehuisgroep Vlaardingen de expositie ‘WAG in Nederlands licht’ georganiseerd. Iedere WAG kunstenaar is uitgenodigd om een kunstwerk in te sturen met als thema licht, vanwege de periode van exposeren rond de kerstdagen en de kerstgedachte. Er doen 20 deelnemende WAG kunstenaars mee uit o.a. Finland, Inda, Mexico, Kroatië en Groot Brittannië. 

WAG Nederland is niet het enige land dat is toegetreden tot de WAG. Rond de dertig andere landen eveneens. Kunstenaars uit al die landen vertegenwoordigen hun land tijdens de twee jaarlijks georganiseerde WAGAMES. Het is de bedoeling dat deze WAGAMES steeds in een ander land plaatsvinden. WAG Nederland heeft sinds 2010 vier maal een gouden medaille mogen ontvangen. In de disciplines keramiek (Leon Strous, 2015), glas (Bikkel Artist, 2017 en Jelena Popadic, 2016) en poëzie (Eugenie Herlaar, 2017). 

De expositie zal geopend worden op zaterdag 22 december om 11.00 uur in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5. De expositie is te zien van 22 december tot en met 28 januari. Iedereen is van harte welkom de expositie te bezoeken. Contactpersoon Bikkel Artist, bikkelartist@outlook.com.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date