Vlietland beperkt openingstijden SEH opnieuw

13-04-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De openingstijden van de Spoedeisende Hulp van het Franciscus Vlietland worden verder bekort. Per ingang van 1 mei gaat de 'eerste hulp' 's ochtends pas om tien uur open. Nu is dat om acht uur.

Het ziekenhuis kampt met een groot tekort aan personeel op de SEH. Dat geldt zowel in Schiedam als in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Meer en meer wordt het personeelsbestand van beide ziekenhuizen ineen geschoven. Directeur Karen Kruijthof stelt zeer tevreden te zijn dat het personeel van het Schiedamse ziekenhuis akkoord is gegaan om ook in Rotterdam aan het werk te gaan. Op de twee locaties samen zijn nog altijd achttien vacatures op de SEH, terwijl er 24 voltijdsmedewerkers beschikbaar zijn. Dat betekent een personeelstekort van 75 procent en een zware belasting voor het personeel. Die enorme werkdruk zorgt er weer voor dat medewerkers er de voorkeur aan geven ergens anders te gaan werken. Voor de drie mensen die recent op de SEH zijn begonnen zijn er evenveel vertrokken.

Door nu twee uur later open te gaan - relatief stille uren - wordt er ruimte vrijgespeeld om meer Schiedamse medewerkers in Rotterdam in te zetten. Daar is de SEH 24 uur per dag open.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date