Koninklijke onderscheiding voor Peter Ploeg

13-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen vrijdag was de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer Vlaardingen. Tijdens deze avond ontving Peter Ploeg (54) een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Annemiek Jetten.

Peter Ploeg was van 1981 tot 1989 lid van de bedrijfsbrandweer van Unilever. Daar kreeg hij een voorliefde voor de brandweer en trad in 1989 toe tot de vrijwillige brandweer Vlaardingen. Hij werd bevelvoerder en sinds 2006 gaf hij leiding aan de eenheid. Hij was de verbindende brug tussen de beroepskrachten en de vrijwilligers.


Afscheid

Op de korpsavond nam hij afscheid van de vrijwillige brandweer Vlaardingen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Maar hij blijft vanuit zijn functie bij de VRR verantwoordelijk voor het hele meldkamer domein. Daar werkt hij vanaf 2002 als senior beheerder Gemeenschappelijke Meldkamer.


Onderscheiding

Peter Ploeg heeft jarenlang als vrijwilliger aan de openbare veiligheid in Vlaardingen en in de regio bijgedragen en heeft zich hiermee geruime tijd voor de maatschappij ingezet. Hij is een voorbeeld voor de samenleving. Daarom is hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd