Loggerfestival wordt weer Haring & Bierfeest

29-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De naam Vlaardings Loggerfestival verdwijnt met ingang van dit jaar voor het haven- en stadsfeest van Vlaardingen. In plaats daarvan wordt teruggegrepen op de klassieke naam Haring & Bierfeest! Dat hebben de organisatoren van het festival bekendgenmaakt. De Oude Haven en de kades er omheen, evenals de binnenstad, zullen op vrijdag 29 & zaterdag 30 juni weer een programma bieden vol historie, kunst en cultuur. Kortom... van alles te doen, beleven, zien, horen en proeven! 

Het festival werd de afgelopen vijftien jaar het VL.Loggerfestival genoemd om meer historie, kunst en cultuur aan het voormalige Haring- & Bierfeest toe te voegen. Ook de bezoekersmentaliteit had volgens de organisatoren een positieve wending nodig. ,,Dat is gelukt!'', stellen zij. ,,Het VL. Loggerfestival heeft inmiddels een regionale naamsbekendheid en is vooral onder Vlaardingers zeer geliefd.''

De laatste jaren gaan er wel steeds meer geluiden op van bezoekers en eigen inwoners om de oude benaming Haring- & Bierfeest weer als naam te gebruiken. Vlaardingers zijn en blijven tenslotte haringkoppen! Andere ontwikkeling is dat er ook wordt gekeken naar het opnieuw leven inblazen van ‘het binnenhalen van de nieuwe haring’, vanuit de gedachte dat Vlaardingen bekend is en staat om haar rijke historische haringverleden, waarvan ook nu nog steeds het erfgoed is te aanschouwen. Reden om met dit mooie concept weer terug te gaan naar de ‘oude’ maar vooral meer ‘levende’ naam: Haring- & Bierfeest.