The Passion in Vlaardingen

26-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Ziet u het beeld nog voor u zoals dit inmiddels jaarlijks in een grote stad én op tv te zien is ? Een groot wit kruis, van binnen verlicht dat door een aantal mensen door de straten wordt gedragen. Een grote menigte van gelovigen en ongelovigen loopt er achteraan. Bekende Nederlanders werken tijdens de tocht mee om het met hun spel nog realistischer en imposanter te maken. Op het eind van de tocht eindigt het geheel in een explosie van mediageweld. Het is The Passion, een ongekend succes en goed voor forse kijkcijfers; je moet er wat voor over hebben om je boodschap onder ogen te brengen van het volk.

Of dit nou de manier is vroeg men zich af bij het Pauluskoor dat regelmatig optreedt in Kerkcentrum Holy. Met dat beeld van The Passion van de EO & RKK voor ogen is het koor aan de slag gegaan.  Ed de Koning van het bestuur van het Pauluskoor: ,,Op zondagmiddag 29 maart wordt het verhaal over het lijden van Jezus in het Kerkcentrum Holy verteld. Wel een heel stuk minder groots dan de wijze waarop EO en RKK het aanpakken. Verwacht geen spektakel, decor, toneelspel of BN'ers. Er is ook geen media aandacht. Blijft er dan nog wel wat over zullen mensen misschien denken? Zeker, het belangrijkste blijft over! Wij bieden een ingetogen en mooi uur samenzijn. Het Verhaal dat door Dominee David Schiethart verteld wordt is bekend, maar toch elke keer dat je het hoort weer ontroerend en indrukwekkend. We gaan het verhaal ondersteunen met oude en nieuwe liederen, waarmee we jong en oud proberen te raken. Het koor zingt de oude liederen: een aantal prachtige koralen uit de Johannespassie van Johan Sebastiaan Bach. De band Kaya speelt en zingt ook een aantal ‘nieuwe’ liederen, die bij het verhaal passen. Hieronder bijvoorbeeld nummers van Marco Borsato, De Dijk en Frank Boeijen. Zo wil het koor, samen met Kaya en de verteller van het Lijdensverhaal, oud en nieuw, jong en oud op hun eigen wijze bij elkaar proberen te brengen en daarmee een bijdrage leveren aan het begin van de Stille week, de tijd waarin we met elkaar naar Pasen toeleven’’.

Het verhaal van The Passion wordt verteld door Kaya, het Pauluskoor en dominee Schiethart op zondag 29 maart vanaf vijf uur ’s middags. Het Kerkcentrum Holy is daarbij natuurlijk voor iedereen vrij én gratis toegankelijk.Gerelateerd