Fractie Boers wil spoedraad over miljoenentekort

01-10-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Fractie Boers vraagt alle fracties om steun om liefst nog deze week een spoedraadsvergadering te houden over de rampzalige financiële situatie waarin de gemeente ineens blijkt te verkeren.

Afgelopen week deed het college de gigantische tekorten af met een persbericht, met daarin de oproep om met de raad in gesprek te gaan over uitgaven en bezuinigingen. Fractie Boers vindt dat een prima voorstel, maar niet voordat er in een openbaar debat is gesproken over de oorzaken van waarom er telkens tegenstrijdige berichten naar buiten komen.

,,Voordat we kunnen gaan nadenken over een begroting en over op welke zaken er bezuinigd moet gaan worden, moeten we eerst zien uit te vinden hoe het toch komt dat we al jaren telkens weer volledig tegenstrijdige berichten krijgen over de financiële toestand van de gemeente'', aldus fractievoorzitter Ron Boers.

Puist
Juist vanwege de ernst van de situatie wil fractie Boers meteen aan de slag: nog deze week een spoedraad over die oorzaken, zodat de politiek daarna direct naar voren kan gaan kijken naar oplossingen. Boers: ,,Het is net als met puisten; je kunt ze wel uitknijpen, maar als je niet op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak, blijven ze gewoon elke keer terugkomen.''

Samen
Juist als we - raad en college - gezamenlijk uitvinden waar de oorzaken liggen, kunnen we ook gebroederlijk gaan werken aan een betere financiële toekomst, vindt fractie Boers: ,,En dat moeten we volledig openbaar doen, want het gaat hier wel over de portemonnee van de Vlaardingers.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date