Vul de V&D!

08-10-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het ‘nieuwe’ V&D pand leek vrijdag weer even in gebruik. De provincie Zuid-Holland organiseerde er hun jaarlijkse Statenbijeenkomst. Veel voorbijgangers zullen gedacht hebben dat het V&D pand feestelijk heropend was. “Was dat maar waar”, verzucht D66 fractievoorzitter Koen Kegel.

In de jaren ‘60 kreeg Vlaardingen een vestiging van het warenhuis V&D binnen haar grenzen. Het pand aan het Veerplein bleek veel te groot voor de Haringstad. Inmiddels is er invulling gegeven door de Hema, de Vue bioscoop, Smart Fit en Hommerson Casino. 

In 2012 besloten de toenmalige eigenaren om de V&D opnieuw te vestigen in Vlaardingen. Het gemeentebestuur zag dat als grote trekker voor het kwakkelende stadscentrum en verleende haar medewerking voor nieuwbouw. Hoe dat is afgelopen weten we allemaal. Inmiddels staat het ‘nieuwe’ V&D pand alweer bijna 3 jaar leeg, na het faillissement van de winkelketen.

D66 Vlaardingen ziet met lede ogen aan dat de eigenaar, Green Real Estate, er maar niet in slaagt om het drie verdiepingen tellende pand (ca. 4.500 m2) weer verhuurd te krijgen. Daarom stellen de Democraten nu schriftelijke vragen aan het Vlaardingse College van Burgemeester en Wethouders. Zo wil D66 onder anderen weten welke concrete stappen het college heeft gezet om de eigenaar ertoe te zetten om het pand weer vol te krijgen.  

Koen Kegel: “In de binnenstad staan veel winkelpanden leeg. Dat is slecht voor de uitstraling en levendigheid van onze mooie stad. Laten we op een creatieve en snelle manier een nieuwe invulling proberen te realiseren. Zo zou bijvoorbeeld alléén de begane grond als winkel kunnen worden ingevuld. De bovenliggende verdiepingen kunnen mogelijk een andere functie krijgen. De constructie is berekend op nog twee extra verdiepingen. In onze ogen zouden appartementen in het centrum een mooie aanvulling zijn, maar als de wethouder een beter idee heeft, horen we het graag.”, aldus de fractievoorzitter van D66 Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date