DVO'32 speelt gelijk in topper

28-10-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Vandaag moest de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf aantreden op sportpark de Venhoeve te Rotterdam oost tegen VVOR. Een VVOR wat net als DVO 12 punten had en op een gedeelde derde plaats stond. Wat volgde was een wedstrijd met een bizar verloop waarin DVO voetballend prima mee kon met de Rotterdamse titelkandidaat en zelfs de drie punten had moeten pakken.

Ga maar na VVOR eindigde de wedstrijd met acht man na twee directe rode kaarten en eenmaal tweemaal geel dus een rode prent.De eerste rode kaart kwam nadat Walter Zomervrucht Tim Kievit diep stuurde die er 'doorheen' was en onreglementair gestuit werd. Daar had misschien geel ook wel op zijn plaats geweest maar de scheidsrechter besliste anders. Daarna was een Rotterdammer zo dom om Walter Zomervrucht in de nek te spugen onder de ogen van de scheids en kon dus ook vertrekken. Dit alles met een 1-0 voorsprong voor VVOR door een makkelijk gegeven pingel.

DVO speelde dit dus niet goed uit, ondanks dat VVOR inzakte en kopte met alles achterin de bal steeds weg. De Vlaardingers volharden echter in hoge voorzetten daar waar vandaag de gebroeders van der Veen niet beschikbaar waren en er dus geen lengte voorin was en ook het baltempo bleef in veel gevallen te laag om de tegenstander kapot te spelen.

DVO speelde de gehele tweede helft op de helft van de opponent maar de vijandelijke goalie bleef zonder schade.Als je dan ook nog eens twee terechte ( 1 handsbal en het onderuit trekken van aanvoerder Walter Zomervrucht ) penalty’s krijgt dan moet je de trekker overhalen, zeker tegen op dat moment 9 man. Nico Huijer en Diego Remondo Gomez misten echter beiden de strafschop waardoor de 1-0 op het scorebord bleef. Dat het 1-0 bleef was te danken aan uitblinker Ruben Verboon. De keeper bleef bij drie vlijmscherpe Rotterdamse counters op sublieme wijze de baas over de situatie en hield zo de hoop op een goed resultaat levend. Dat dat resultaat er in blessuretijd toch kwam via een pegel van Diego Remondo Gomez was verdiend maar achteraf hadden de Vlaardingers op zeker moeten winnen als je de wedstrijd eindigd tegen acht man.

Tevreden mag men wel zijn over het feit dat de Vlaardingse ploeg zelfs met de vele blessures en afwezigen gelijke tred weet te houden met de top van de ranglijst.De wedstrijd vandaag was er een om niet snel te vergeten, sensatie genoeg en heel veel stof om na te praten. Volgende week wacht aan de Marathonweg het uit de tweede klasse gedegradeerde Spirit uit Oudekerk aan de IJssel.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade ( 68e Mitchel vd Windt ) Thomas de Man, Niko v Meijeren, Herve Makuka ( 55e Robert v Rij ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Pascal Moller, Nico Huijer (78e Soren Neirijnck ) Tim Kievit.

Gerelateerd