DVO’32 de gelukkigste bij Dilettant

17-11-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op deze koude zaterdagmiddag stond voor DVO'32 de confrontatie tegen Dilettant op de rol. Een ploeg waartegen de vorige jaargang twee keer 2-2 tegen gespeeld was en dus op voorhand wist men dat het vandaag geen gemakkelijke opgave zou worden. Het werd dan ook precies de wedstrijd die verwacht was, een DVO met het meeste balbezit, zo op het oog de beter voetballende ploeg, en ook nog eens ver uit de beste kansen. En daar zit hem net nou de kneep: DVO dient echt wat doeltreffender te worden in het benutten van de kansen. Het waren zelfs ook flinke kansen maar helaas stond het vizier niet op scherp.En zoals zo vaak gaat het dan mis, want na 20 minuten was daar een vlijmscherpe counter van de thuisploeg over rechts met een prima voorzet en dito kopgoals 1-0 voor Dilettant en een koude douche voor DVO.

Men rechtte echter de rug en nam weer het initiatief maar het was weer typerend dat verdediger Nick Rutte uit een corner van aanvoerder Walter Zomervrucht op het halve uur de verdiende gelijkmaker binnen knikte: 1-1. In het laatste kwartier hadden de gasten een voorsprong MOETEN nemen want Floris Keizerwaard 2 maal ( voorlangs en redding keeper) en ook Gert Jan van der Veen’s schot met een Hugo Lloris redding van de Dilettant keeper brachten niet de gewenste score. Derhalve 1-1 bij de rust.

Na de thee gingen de Vlaardingers vrolijk verder met het om zeep helpen van de kansen, Nico Huijer in kansrijke positie over 57e minuut, vrije trap Wesley de Heij tot corner getikt door de sluitpost, schot Floris Keizerwaard, notabene geblokt door flankaanvaller Tim Kievit him self maar de verlossende winnende treffer weigerde te vallen. Men moest ook nog eens zeer alert zijn op de snelle buitenspelers van Dilettant die liepen op elke bal die de kopsterke spits doorknikte. De wedstrijd werd daarna wat gelijkwaardiger, DVO’s krachten raakten langzaam op, Floris Keizerwaard op links was na een paar pittige charge’s ook murw gebeukt, en de voorzet op de ingevallen Mark Zomervrucht door Tim Kievit was ook net niet op maat dus vloog de kopbal over. En net toen men zich zeker aan de kant van de gasten verzoend had met een remise was daar ineens een bal tussendoor en was keeper Ruben Verboon te laat met zijn tackle. Conclusie: Rood voor DVO’s keeper en een strafschop. Gezegd moet worden dat hier de overigens prima leidende scheidsrechter Merkelstein de fout in ging want de charge was toch echt buiten het strafschopgebied maar goed het feit dat Dilettant bij het scheiden van de markt dus de ultieme kans kreeg de 3 punten in Krimpen te houden was daar. DVO’32 had echter al 3 keer gewisseld en zo ging Mark Zomervrucht onder de lat staan. Dilettant’s aanvoerder was door het gekrakeel echter ook van slag want hij mikte de bal op de binnenkant paal en het leder stuiterde er weer uit. Opluchting alom bij de Vlaardingers die op basis van de wedstrijd op zeker drie punten mee naar huis hadden moeten nemen maar uiteindelijk opgelucht adem haalden met de 1-1. Volgende week aan de Marathonweg is FC IJsselmonde te gast voor speelronde 9.

Scoreverloop: 20e 1-0 Dilettant, 33e 1-1 Nick Rutten.

Bijzonderheden: 90e rood Ruben Verboon ( DVO’32 ).

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Wesley de Heij, Walter Zomervrucht (c.)( 45e Tim Kievit) Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer (76e Mark Zomervrucht), Robin den Breems (81e Diego Remondo Gomez).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date