DVO’32 niet langs stug DUNO

02-09-2017 Sport Redactie

VOETBAL - In een wedstrijd op een klein veld tegen een fysiek sterke opponent is DVO'32 er vandaag niet in geslaagd de drie punten mee te nemen uit Den Haag. Toegegeven de Vlaardingers waren beter, maar wisten tegen een compact en er op zittend DUNO te weinig te brengen om de Haagse muur te slechten.

DUNO eindigde de wedstrijd met 10 man na een directe rode kaart daar waar geel ook gekund had maar de scheidsrechter floot om de haverklap, wat de snelheid die DVO erin wou houden ook niet ten goede kwam. De Vlaardingse ploeg kwam simpelweg niet in zijn spel en in het Haagse strafschopgebied regeerden de centrale verdediger en de keeper die beide rond de twee meter waren en de bal vaak hard en hoog wegwerkten, waardoor DVO weer aan de opbouw moest beginnen. Daar stokte het ook, de opbouw was te onzorgvuldig en te langzaam, het middenveld had geen ruimte en de zijkanten kwamen niet langs de felle DUNO backs wat dan ook een wedstrijd met weinig kansen opleverde.

In de 17e minuut echter was een balletje breed van Nico van Meijeren tekort waarna Brian Bloemink DUNO verrassend op een 1-0 voorsprong bracht. De Haagse vreugde was echter van korte duur want even later knikte spits Mark Zomervrucht een terug gekopte bal van Gert Jan vd Veen binnen voor de 1-1. Daarmee gingen beide ploegen thee drinken.

Na de rust een zelfde beeld, DVO viel aan en DUNO hield tegen en Mark Zomervrucht kopte een van de weinige goede aanvallen in de handen van de sluitpost. Gelukkig voor de Vlaardingers was keeper Ruben Verboon wel scherp na wederom een slechte breedte bal dit keer van Pieter vd Veen anders had het zomaar uit één enkele kans 2-1 voor DUNO kunnen zijn. Eén punt beiden en volgende week het vervolg met voor DVO'32 dit keer in het bekertoernooi de stadsderby tegen CION welke een prima 1-0 overwinning boekte op derdeklasser Maasdijk. DUNO treft Maasdijk dus volgende week en dan komt er wat meer tekening in de strijd. Voor nu gegroet en tot volgende week.

Opstelling DVO'32: Ruben Verboon, Reinier vd Veen, Pieter vd Veen, Nico v Meijeren, Mark Verkade, Diego Remondo Gomez ( 60e Ruud Durinck ), Walter Zomervrucht, Robin den Breems ( 71e Pascal Moller ), Gert Jan vd Veen, Tim Kievit ( 60e Nico Huijer ), Mark Zomervrucht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date