Ethiopische topatleet traint hardlopers AV Fortuna

29-05-2017 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdag 24 mei gaf Degifa een hardloopclinic 'Ethiopische stijl' aan de renners van de Vlaardingse Atletiekvereniging Fortuna. Degifa is een professionele atleet uit Ethiopië die op zondag 21 mei derde werd tijdens de Marathon van Leiden. Aansluitend is hij nog even in Nederland om hardloopclinics te verzorgen.

 

De Ethiopische hardloopcultuur

Het doel van de hardloopclinic is om hardlopers in Nederland inzage te bieden in de bijzonderheden van de Ethiopische hardloopcultuur. Ethiopische hardlopers behoren tot de succesvolste ter wereld en daar zijn verschillende redenen voor. Tijdens de clinic werd duidelijk wat deze redenen zijn. Degifa ging de groep voor in een warming-up en gaf een intensieve maar toegankelijke training. Daarnaast gaf hij informatie over het land Ethiopië en de boeiende hardloopcultuur daar. Op 31 mei komt hij nog een keer terug voor een clinic bij AV Fortuna voor een groep snelle lopers.

 

Op hardloopreis naar Ethiopië

De clinics vinden plaats in de context van hardloopreizen die de Vlaardingse stichting StartUp4kids in samenwerking met TEX (The Ethiopian Xperience) organiseert naar dit boeiende land, waarbij ook onderwijsprojecten voor kinderen met een beperking worden bezocht die StartUp4Kids ondersteunt/faciliteert. De eerstvolgende reis vindt plaats in november 2017 rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika.

 

Hardloopgids en buddy

Degifa werkt als hardloopgids en is een van de buddy's die de hardloopreizen begeleidt. De reizen bieden dus een unieke kans om samen met Degifa kennis te maken met Ethiopië, jezelf sportief uit te dagen en je steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen met een beperking in dit bijzondere land. 

Stuur voor meer informatie een mail naar runethiopia@startup4kids.nl  of kijk bij http://www.startup4kids.nl/hardloopreizen/ voor meer informatie.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date