Categorieën

Service

Goed weekend voor turnsters Leonidas Dovido

Goed weekend voor turnsters Leonidas Dovido
Sport

Goed weekend voor turnsters Leonidas Dovido

  • Redactie
  • 24-01-2016
  • Sport
Goed weekend voor turnsters Leonidas Dovido

Judith Sluimer op de derde plaats bij de Rayonkampioenschappen

TURNEN - Op zaterdag 23 januari kwamen de turnsters van de Leonidas-Dovido A-selectie in actie in Amsterdam en dichter bij huis in Naaldwijk, waren het de turnsters van de C-Selectie.

In Amsterdam turnde Evy van der Sar, Meinke Pons en Mira Beckers hun Districtswedstrijd voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden. In de eerste ronde was het de beurt aan Evy Beckers (instap N2) en Mira Beckers (Jeugd 1 N3). Evy traint al een paar weekjes aangepast in verband met een polsblessure. Ondanks deze voorbereiding heeft Evy zich goed staande gehouden in een sterk deelnemersveld. Ze heeft mooie oefeningen laten zien en heeft op sprong en balk 12 punten gescoord. Met een 10e plaats heeft Evy zich ruimschoots geplaatst voor de kwart finale van de landelijke wedstrijden.

Mira Beckers heeft ook laten zien wat zij in haar mars heeft. Mira is heel knap op de balk blijven staan. Tijdens de vloeroefening maakte Mira en klein foutje, maar zij wist zich zeer goed te herstellen. Op brug heeft Mira zelfs haar salto alleen gedaan. Mira is op de 28 plaats geëindigd. Helaas is op maandag aanstaande de doorstroming pas bekend.

In de tweede ronde mocht Meinke laten zien wat zij kon. Met een goede vloer oefening en sprong heeft Meinke een goede start gemaakt. Ook Meinke is knap op de balk blijven staan. Met een 19e plaats weet ook helaas Meinke nog niet of zij geplaatst is voor de volgende ronde. Dit is ook maandag pas bekend.

Dichter bij huis turnde de turnsters van de Leonidas-Dovido C-selectie hun wedstrijd voor het Rayonkampioenschap Delfland. Zowel Cézanne Gelderblom als Judith Sluimer wisten zich hierbij naar een mooie 3e plaats op het podium te knokken. De overige 10 turnsters hebben mooie oefeningen laten zien, maar eindigde in het hele grote deelnemers veld uiteindelijk op plaatsen variërend van 5 tot en met 17.

De volgende wedstrijd voor de overige A-selectie turnsters van Leonidas-Dovido, staat volgende week al weer voor de deur. In Hellevietsluis turnt dan de volgende groep hun 2e districtswedstrijd, voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden.