Opnieuw gevoelige nederlaag voor CWO

• Ben van Dijk
  • 01-04-2018

Fotografie: SSS

VOETBAL - CWO heeft dit weekend opnieuw een gevoelige nederlaag geleden en zakt hierdoor naar een gedeelde 11e plaats, nog maar net boven de nacompetitieplaatsen. Met nog een zwaar programma voor het laatste gedeelte van de competitie zal het alle zeilen moeten bijzetten om geen nacompetitie te spelen of zelfs te degraderen.

De beginfase was voor CWO dat direct druk probeerde te zetten en de eerste enorme kans was dan ook voor Gio Santos Boaventure. Hij werd de diepte ingestuurd met een lange pass door Arij van Bree en was zijn verdedigers te snel af. Alleen voor de keeper probeerde hij deze voorbij te komen maar deze greep goed in en haalde de bal van zijn voet. Even later was aan de andere kant een soortgelijke situatie maar hier schoot de aanvaller van SSS de bal over het doel. Ook Talha Koc probeerde het een aantal keren maar zijn schoten gingen over het doel of werden gepakt door de keeper. In de 33e minuut was het opnieuw Talha Koc die een voorzet van Laurens Cruz op het doel schoot maar ook deze bal ging net over het doel. In de 41e minuut was het aan de andere kant raak toen een aanvaller van SSS na een scrimmage de bal in het doel tikte: 1-0.

Na de thee was de eerste kans weer voor CWO. Laurens Cruz gaf de bal vanaf de achterlijn op Arij van Bree maar zijn schot ging naast. In de 55e minuut verdubbelde SSS de voorsprong toen opnieuw uit een scrimmage de bal in het doel verdween: 2-0. Even later kreeg SSS een vrije trap, die leek het doel in te gaan maar keeper Yordi Godijn redde uitstekend. Aan de ander kant kreeg Arij van Bree opnieuw een kans na een voorzet van Talha Koc maar zijn schot was recht op de keeper. In de 73e minuut wordt ook nog 3-0 gemaakt; na een verdedigingsfout kan een aanvaller de bal onhoudbaar inschieten.

CWO probeerde nog wel wat terug te doen maar pas in de blessuretijd kon Talha Koc nog een keer hard uithalen. Opnieuw was het de keeper van SSS die uitstekend redde. Een lichtpuntje was nog dat Rick van Haren na bijna drie jaar blessureleed weer zijn eerste minuten kon maken in het eerste elftal.

Zaterdag speelt CWO thuis tegen Berkel dat aan een uitstekende reeks bezig is en inmiddels op de 5e plaats staat.