Categorieën

Service

Triade turnster naar halve finale NK

Triade turnster naar halve finale NK
Sport

Triade turnster naar halve finale NK

  • Redactie
  • 14-03-2016
  • Sport
Triade turnster naar halve finale NK

TURNEN - De arena voor de kwarfinale Turnen voor de tweede divisie turnsters was zaterdag te vinden in Harlingen. In deze noordelijk uithoek mochten Isolde van Leeuwen (instap) en Iris van der Weijde (senior) proberen een plekje voor de halve finale te bemachtigen. Isolde vertrok al vrijdagavond met familie en trainsters om uitgerust aan de start te verschijnen. Het was voor haar al een hele prestatie om hier te staan. Zij turnde een hele goeie wedstrijd maar een zevendiende plek was helaas niet voldoende om door te stromen. 

Bij de senioren, eind van de middag, kwam Iris in actie. Zij is een jaar gestopt met turnen en hervatte pas in september 2015 de trainingen. Als eerstejaars senior is zij nu gestart in de tweede divisie. Iris pakte haar niveau uitzonderlijk snel weer op en hoewel ze er op de eerste regiowedstrijd in november nog niet klaar voor was, groeit ze enorm naarmate het seizoen vordert. In de tweede regiowedstrijd verbeterde zij haar puntentotaal al met vier punten. In Harlingen moest een plaats bij de eerste dertien van de 24 turnsters dus wel haalbaar zijn. 

Ze startte heel erg sterk op sprong met een half in/heel uit wat haar een 12.225 punten opleverde. Het tweede toestel brug levert nog wel wat stress op, haar nieuwe programma op dit toestel is nog niet 100 procent stabiel maar tijdens deze wedstrijd lukten alle elementen. Hoewel er nog wel wat stijlfouten waren, liet ze hier deze keer zeker geen punten liggen (9.800). Dan zijn de zenuwen nagenoeg voorbij met alleen balk en vloer te gaan, haar sterkste toestellen. Ze was uiterst gebrand op deze twee toestellen een superscore neer te zetten maar maakte hierdoor wel wat kleine foutjes, 11.400 voor balk en een 11.350 voor vloer.

De kleine fouten kostte haar uiteindelijk wel een niet verwachte podiumplaats maar met 44.775 punten totaal plaatste zij zich ruim met een vijfde plaats voor de halve finale.