Boekje over begraafplaats Emaus

10-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In overleg met de Gemeente Vlaardingen hebben drie auteurs een boekje geschreven over Begraafplaats Emaus, als afsluiting van de ingrijpende en omvangrijke restauratie en herinrichting. Het is het laatste boekenproject waar de voormalige voorzitter van de HVV, Wout den Breems, voor zijn overlijden aan heeft gewerkt. Zijn betrokkenheid bij Begraafplaats Emaus was groot, zo heeft hij zich ingezet voor en bemoeid met de renovatie
en was hij de drijvende kracht achter de Werkgroep Emaus van de HVV en de website www.emaus.hvv-vlaardingen.nl. Zijn kennis over Emaus wilde hij graag vastleggen. Dat heeft hij samen met Frits van Ooststroom in het boekje gedaan.

Het bevat daarnaast ook een interessant overzicht van verschillende typen grafmonumenten van de hand van kenner Leon Blok, en een overzicht van de belangrijkste grafmonumenten van bekende personen op Emaus. Er staan heel veel mooie monumenten op Emaus, die samen met het mooi gerenoveerde park een bezoek zeker waard maken. Het boekje is opgedragen aan Wout, omdat hij de publicatie helaas niet meer heeft mogen meemaken.

Het boekje is voor € 9,50 te koop bij de boekhandel.Gerelateerd