Jongeren Atelier in KADE40

12-03-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Om jongeren met een interesse in kunst de mogelijkheid te geven hun talent, skills en een eigen netwerk verder te ontwikkelen startte KADE40 i.s.m. Stedelijk Museum Schiedam het Jongeren Atelier. Het werk dat gemaakt is tijdens dit project wordt tentoongesteld in een zelf opgebouwde expositie. De officiële opening is op 18 maart 16.00u in het Stedelijk Museum Schiedam en is hier te zien t/m 27 maart. Later in het jaar zal de expositie ook bij KADE40 in Vlaardingen te zien zijn.

Negen jongeren van verschillende scholen in de leeftijd van 14-17 uit Vlaardingen en Schiedam deden hieraan mee. Na een eerste kennismaking met elkaar en met wat kunst is in het museum gingen ze aan de slag bij KADE40 in Vlaardingen. Mélanie van Tienen en Robbert Roskam, twee jonge en lokale kunstenaars, begeleiden de jongeren op vijf vrijdagmiddagen bij KADE40. Er werd vanuit een zelfgekozen thema gewerkt, soms ontstaan vanuit thema’s gezien in het Stedelijk Museum Schiedam. Er was volledige vrijheid in materiaal en techniek, wat voor een verscheidenheid aan werk heeft gezorgd. 

Tijdens de atelierlessen heeft het eigen onderzoek tot een kunstwerk heeft geleid of het onderzoek het kunstwerk zelf geworden. Het is in zo’n korte tijd een intensief proces geweest waarbij de jongeren keuzes moesten maken en zichzelf hebben uitgedaagd om verder te kijken en denken. Na vijf weken heel hard werken presenteren de deelnemers hun werk aan het publiek tijdens een expositie in het Stedelijk Museum Schiedam.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date