Lokale muzikanten bundelen krachten

08-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zaterdag 10 maart staan zo’n vijftig muzikanten op het podium van De Kroepoekfabriek. Het poppodium is het thuishonk van KF Allstars, een coverproject gedragen door de muzikanten zelf. Deze editie staat de zwarte muziek centraal: hiphop, soul, disco en funk. Het thema 'Back to Black' is door de muzikanten zelf bepaald. Na het aanvankelijk voordragen van meer dan zeventig nummers binnen het thema is er een uiteindelijke selectie gemaakt van zo’n dertig nummers die daadwerkelijk gespeeld gaan worden. De muziek is van artiesten als James Brown, Etta James, Living Colour, Cypress Hill, Joe Bonamassa en The Jackson 5.
 

KF Allstars


Het project KF Allstars is ooit voortgekomen uit de wensen en behoeftes van muzikanten zelf. Onder de paraplu van het Vlaardingse poppodium bepalen zij gezamenlijk een thema voor de muziek en dragen ze zelf hun favoriete nummers aan. Zo zijn er in het verleden thema’s geweest als Guilty Pleasures, Ode aan de Doden en de 00’s. De muzikanten kunnen zichzelf opgeven om deel te nemen aan hun favoriete tracks. Daardoor wordt geen enkel liedje gespeeld door dezelfde bezetting. De geselecteerde nummers worden maximaal twee keer geoefend tijdens oefenavonden in De Kroepoekfabriek. De Allstars-avonden zijn altijd gratis toegankelijk en worden drukbezocht. 

Ben je zelf muzikant? Geef je op en doe ook mee! Niet alleen drummers, zanger, bassisten en gitaristen zijn welkom. Pianisten/toetsenisten, violisten, saxofoon- en trompetspelers en rappers zijn in het bijzonder welkom. Kijk op de Facebookgroep ‘Muzikanten uit Vlaardingen e.o’ voor meer informatie.

 

Zaterdag 10 maart, deur open 20.30 uur, aanvang 21.00 uur, toegang gratis. Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl

Gerelateerd