Ondernemers Hoogstraat stappen uit winkeliersvereniging

27-01-2016 Winkelen Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Een deel van de winkeliers op de Hoogstraat heeft besloten per direct uit de eigen winkeliersvereniging Hoogstraat te stappen. Verschillende bronnen rond de groep ondernemers op het Hoogstraatgedeelte tussen H&M en de Markt hebben verklaard dat onvrede met het tot nu toe gevoerde beleid van het bestuur van de winkeliersvereniging hiervan oorzaak is. ,,Activiteiten van de vereniging vinden vooral plaats op het andere gedeelte van de Hoogstraat’’, aldus een ingewijde (bij red. bekend). ,,Wij zagen daarmee op ons gedeelte geen aansluiting met de rest van de Hoogstraat en we denken bij een andere vereniging wel te kunnen aansluiten met allerlei activiteiten. Het is wel kwalijk dat voormalig kwartiermaker Ronald Huiskens schijnbaar de ‘zwarte Piet’ krijgt; hij heeft nimmer een negatieve rol gehad in het besluit van de ondernemers om eruit te stappen en dat wordt wel gesuggereerd, ten onrechte,  richting derden en de gemeente’’.

Er is inmiddels een aanvraag ingediend om aan te sluiten bij één van de andere winkeliersverenigingen nabij: Onder de Toren. Winkeliersvereniging Onder de Toren betreft de ondernemers op de Markt, de Waalstraat, de Peperstraat, de Kuiperstraat en de Fransenstraat. De gezamenlijke ondernemers tussen de H&M en de Markt hebben ook al een naam voor ‘hun stukje’ Hoogstraat bedacht: de Passage. Hiermee geven ze aan dat dit stuk een ‘doorgang’ is voor winkelend publiek, een verbinding tussen de horeca op Westhavenplaats/Brede Havenstraat , de Markt en de rest van het Centrum.

Met de aanstaande grootschalige renovatie van de Leski-panden, waar op de bovenetages appartementen gemaakt worden en beneden weer winkels komen, krijgt dit stuk Hoogstraat een nieuw perspectief. ,,De projectontwikkelaar is enthousiast en de voorbereidingen lijken nu ook in volle gang. Tel daarbij ons enthousiasme op en ga er vanuit dat dit stuk Hoogstraat echt weer gaat bruisen’’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date