Ommetje, een nieuwe gewoonte

21-04-2021 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Dat de Vlaardingse Ommetje competitie een groot succes is, is wel gebleken. De afgelopen weken hebben 191 Vlaardingers dagelijks de wandelschoenen aangetrokken. De competitie stopt op woensdag 28 april en heeft dan 66 dagen geduurd: de gemiddelde tijd om een nieuwe gewoonte aan te leren. Niet getreurd, er komt een tweede ronde! 

Prijzen
Op 28 april om 17.00 uur wordt er gekeken wie er van de 191 deelnemers op plek 1 tot en met 3 in de competitie staan. Deze deelnemers ontvangen een prijs: een cadeaubon van Runningpoint, de winkel van de Vlaardingse ondernemer Michel de Maat. De winnaar van de competitie krijgt een tegoedbon van €100,-, nummer 2 een bon van €75,- en nummer 3 ontvangt €50,-. Niet gewonnen? Omdat Michel de Maat bewegen, net als wij, erg belangrijk vindt, geeft hij 10 procent korting aan iedereen die kan aantonen dat hij meedoet met de Vlaardingse Ommetje competitie. Een extra reden om je ook voor de tweede ronde aan te melden. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Op woensdag 5 mei start er weer een nieuwe Vlaardingse Ommetje competitie. Er is besloten twee groepen te maken: een competitie-groep en een recreatie-groep. Aan de eerste groep doe je mee wanneer je prestatiegericht bent en strijdt om de winst, aan de tweede groep wanneer je het vooral leuk vindt om te wandelen, maar niet bezig bent met zoveel mogelijk punten halen. Zo blijft iedereen gestimuleerd op zijn of haar eigen niveau. De codes voor deze twee groepen zullen op woensdag 5 mei om 10.00 uur gedeeld worden via de website en social media van JOGG Vlaardingen en Vlaardingen in Beweging (ViB).

Naast het bekendmaken van de code, geven ViB en JOGG nog wat extra aandacht aan de start van de tweede ronde door op diezelfde dag van 13.00 tot 15.00 uur beweegplattegronden uit te delen. Hierop kun je inspiratie vinden voor mooie kortere wandelroutes in Vlaardingen. Op deze routes vind je op 5 mei ook een leuke extra uitdaging, maar wat dat precies is blijft nog even geheim. Kom je de plattegrond tijdens je ommetje bij ons ophalen? Vul dan meteen je fles of bidon met fruitwater uit de JOGG-Waterbar!

Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@joggvlaardingen.nl, of kijk op de website of social media kanalen van ViB of JOGG Vlaardingen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date