Buiten spelen met de wethouder

11-06-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Ruud van Harten gaat als eerste over de boomstammen

VLAARDINGEN – Hij draait bijna nergens zijn hand voor om; of het nou een eerste paal slaan is, touwtrekken op Straatspeeldag of een lintje knippen. We hebben het over wethouder Ruud van Harten die vanmiddag ook nog eens een Natuurspeeltuin kwam openen.

De Natuurspeeltuin was voorheen een braakliggend stuk grond nabij school De Wereldwijzer, en nu al aardig opgeknapt. Je moet er wel visie voor hebben, want er ligt nog niet heel veel, maar het wordt zeker heel mooi. Nu zijn er verschillende perkjes met bijzondere grassoorten aanwezig en veel boomstammen waar je op en over kunt klimmen. In de loop van de komende jaren komt daar nog meer bij !

De kinderen van de Wereldwijzer hadden vooraf veel vragen aan Van Harten, onder meer over de keten van de burgemeester, die wethouders nog weleens dragen mogen als Bert Blase de stad uit is. Het hield misschien de feestelijke opening een beetje op, maar bij zoveel interesse, nieuwsgierigheid en vragen uit zijn jonge publiek kon Ruud van Harten zich natuurlijk niet onbetuigd laten. Van Harten heeft daarbij met kinderen een hele natuurlijke en open houding.

De betreffende  plek is ingericht als een natuurspeeltuin voor de hele buurt en is mogelijk gemaakt door Eneco: zij hebben geld ter beschikking gesteld voor duurzame bewonersinitiatieven in het kader van de Leiding over Noord.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date