Geen vreugdevuren met jaarwisseling

09-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Er is dit jaar geen mogelijkheid voor het organiseren van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling in Vlaardingen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De combinatie van open vuur en zwaar vuurwerk geeft grote veiligheidsrisico’s. De VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) en politie geven al jaren aan dat de vuren zorgen voor onveilige situaties. De toenemende hoeveelheid zwaar vuurwerk, vergroot de risico’s.

Uit een eerder gehouden enquête onder omwonenden van beide vreugdevuren en onder het Vlaardings internetpanel, bleek dat veel respondenten zich onveilig voelen door de vreugdevuren in combinatie met vuurwerk. De organisatoren van de vreugdevuren hebben in gesprekken met de gemeente, brandweer en politie aangegeven niet voor de gevraagde veiligheid te kunnen instaan. Dit terwijl een organisator van een activiteit de verantwoordelijkheid op zich moet kunnen nemen voor een veilig verloop van de activiteit.

Op basis van deze zwaarwegende redenen, heeft het college besloten de vuren niet meer toe te staan en de aangevraagde ontheffingen te weigeren in belang van omstanders en omwonendenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date