Categorieën

Service

Lokale held in het zonnetje gezet !

Lokale held in het zonnetje gezet !
Winkelen

Lokale held in het zonnetje gezet !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 02-09-2015
  • Winkelen
Lokale held in het zonnetje gezet !
VLAARDINGEN – Er zijn zo van die mensen van wie het misschien niet opvalt dat ze er zijn, maar als ze er niet zijn dan mis je ze des te meer. Zo iemand is Evert Schroot die vrijwel dagelijks als huismeester voor Winkeliersvereniging het Liesveld in de weer is. Evert poetst, verwijdert afval, beheert sleutels, zorgt dat kijkers van leegstaande winkelpanden toegang krijgen tot hun mogelijk nieuwe werkomgeving en nog een handvol taken meer.

Vandaag werd Evert 50 jaar en hij was kort geleden ook nog eens 12,5 jaar in dienst. Reden voor de ondernemers op en rond het Liesveld om hem eens extra in het zonnetje te zetten. Er werd ‘gelapt’ om Evert iets te geven wat hij nou echt goed kon gebruiken: vervoer van en naar zijn werkplek. Bij Hama-parts aan de Schiedamseweg werd een scooter aangeschaft die met een toneelstukje waarbij politie, de lichtblauwe brigade, winkeliers en kwartiermaker van de binnenstad (en ondernemer van Veerplein 18) Ronald Huiskens betrokken waren.

Evert was duidelijk onder de indruk toen hem de scooter overhandigd werd, en kon het nauwelijks geloven. Maar blij ? Dat zeker ! Voor wie er niet bij kon zijn: gelukkig hebben we de foto’s nog !