Mijd knooppunt Vijfsluizen van 21 tot en met 24 juli

13-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vakantie vieren? Daar doen de wegenbouwers bij Knooppunt Vijfsluizen niet aan. Van 17 tot 21 juli zijn er in de avonden en nachten asfalteringswerkzaamheden die de nodige verkeershinder opleveren. Wie van vrijdag 21 tot en met maandag 24 juli de weg op wil, doet er goed aan om Knooppunt Vijfsluizen te mijden. De aannemer richt dat weekend de weg in voor de volgende fase van het project. Vertragingen kunnen daarbij oplopen tot meer dan een half uur. De moeite waard dus, om die dagen voor een andere route te kiezen.

 

Asfalteren van 17 tot en met 21 juli

In de week van 17 tot en met 21 juli brengt de aannemer nieuw asfalt aan op de rijbaan tussen 20.00 en 05.00 uur. Door het asfalteren in de avonden en nachten uit voeren, blijft de overlast voor het verkeer beperkt. Tijdens dit werk zal de Karel Doormanweg in Schiedam versmald worden en zijn de kruisingen aan de kant van Vlaardingen en Schiedam bij de toe- en afritten van de A4 enkele malen afgesloten voor het verkeer.

 

21-24 juli: Ombouwen voor volgende fase

Van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot en met maandag 24 juli bouwt de aannemer knooppunt Vijfsluizen om voor de volgende fase van het project. Hierbij schuift het verkeer van Schiedam naar Vlaardingen tussen de Karel Doormanweg en de Mr. L.A. Kesperweg op naar de nieuwe noordelijke rijbaan. De oude busbaan komt zo voor een groot deel buiten het verkeer te liggen en wordt  dan tussen 24 juli en 8 september in zijn geheel aangepast.

 

Wat merkt u hiervan?

Verkeerslichten zijn uitgeschakeld: De verkeerslichten op de kruisingen worden uitgeschakeld en verkeersregelaars nemen de regeling van het verkeer over.

Afrit Vlaardingen-Oost van de A4 is afgesloten: Beide afritten 16 vanaf de A4 (Vlaardingen-Oost) zijn afgesloten voor het verkeer. Het verkeer richting Vlaardingen en Schiedam wordt omgeleid via de afritten 9 en 10 van de A20 (Vlaardingen en Schiedam-Noord).

Mr. L.A. Kesperweg in avond en nacht eenrichtingsverkeer: In de nachten van 21 tot 24 juli is de Meester L.A. Kesperweg tussen 20.00 en 05.00 eenrichtingsverkeer tussen de Schiedamsedijk en de Van Hogendorplaan. Verkeer naar Vlaardingen kan dan nog wel gebruik maken van de Mr. L.A. Kesperweg. Het verkeer vanuit Vlaardingen wordt omgeleid via de Van Hogendorplaan-Burg. Heusdenslaan-Westlandseweg. Overdag is de weg wel gewoon open voor verkeer in beide richtingen.

Maar 1 rijstrook beschikbaar: Tijdens het weekeinde is voor het verkeer per rijrichting één rijstrook beschikbaar. Het busverkeer rijdt daar ook in mee. De inrit naar Benelux Workpark en de Karel Doormanweg blijven bereikbaar via het knooppunt.

Flinke vertraging: Omdat er minder ruimte beschikbaar is, kunt u rekening houden met een veel langere reistijd over het knooppunt waarbij vertragingen van een half uur voor kunnen komen!

 

Gerelateerd