Pax College Tour

05-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op maandag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, organiseert PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen in de middag een College Tour voor scholieren van de bovenbouw HAVO/VWO en in de avond voor volwassenen. College Tour wordt gehouden in de Stadsgehoorzaal en is ontwikkeld naar het idee van het TV-programma NOVA College Tour met als gespreksleider Twan Huys.

Het onderwerp van de Vlaardingse College Tour zal zijn: “Vrede Verbindt” .De Ambassade heeft meerdere boeiende inleiders en artiesten uitgenodigd, die onder leiding van een gespreksleider zullen spreken en bevraagd worden door het publiek, op hoe vredesopbouw kan plaatsvinden in de huidige tijd, welke invloed oordelen- en vooroordelen heeft en waar de kansen liggen.

De sprekers:

David de Beer, Ambassadeur Pax Ambassade van Vrede, Gijsbert van Iterson Scholten – leerstoel IKVPAX van de Vrije Universiteit van Amsterdam, Isabelle Geuskens, director Woman Peacemakers Program en Kiki Schippers, cabaretière, winnares 2014 Camerettenfestival .
Het gehele staat onder leiding van Freek Landmeter, directeur landelijke vredesbeweging PAX . Bert Blase, burgemeester van Vlaardingen is ook aanwezig en zal naar verwachting een eigen gedicht voordragen over het thema.

De toegang is gratis en het programma begint om acht uur

 Gerelateerd