Stadsdichter neemt afscheid

20-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Look J. Boden neemt op vrijdag 27 januari afscheid als Stadsdichter van Vlaardingen. Hij sluit zijn ambtsperiode van twee jaar af met een feestelijke avond in KADE40. Boden heeft in zijn periode als Stadsdichter 48 gedichten geschreven. In zijn werk maakte hij zich onder andere druk over de Blankenburgtunnel, de verlengde A4 en het imago van de stad. Hij had kritiek op de gang van zaken rond de bibliotheek, het opheffen van de kraamafdeling van het Sint Franciscus Vlietland Ziekenhuis en het aangekondigde vertrek van Unilever. Daarnaast keek hij echter ook met een warm oog naar Omroep Vlaardingen, De Kroepoekfabriek, het Archeologisch Erf in de Broekpolder en de ambtsperiode van burgemeester Bert Blase.

De gedichten zijn verzameld in een bundel met de titel Kleurstof, die hij bij zijn afscheid zal presenteren. Naast de officiële woorden wordt het publiek getrakteerd op een aantal verluchtende optredens van Anne-Tjerk Mante, O'ten tic Tim en cabaretier Merel Moistra.

Het afscheidsfeestje begint op vrijdagvond 27 januari om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in KADE40. Na de presentatie is de bundel Kleurstof voor 15 euro verkrijgbaar in KADE40 De Winkel.

 

Gerelateerd