We gaan naar Rome!

24-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 24 mei 1934: We gaan naar Rome!

Als Nederland zich in 1934 plaatst voor het WK Voetbal in Italië ontstaat een ware voetbalkoorts. 'We gaan naar Rome' zingt Willy Derby en dat wordt door vier werkloze Vlaardingse jongens ter harte genomen. Zij vertrekken op de fiets naar Italië. 

Te Vlaardingen is bericht ontvangen, dat de vier werkelooze jongens, dïe 14 Mei in den namiddag van Vlaardingen per fiets zijn vertrokken. gisteravond te Como bij Milaan zijn aangekomen. Voorwaar een mooie prestatie, daar zij dus ruim 100 km per dag hebben afgelegd. Indien het Nederlandsch elftal zondag van Zwitseriand wint, zullen zij de reis naar Turijn voortzetten. Het ligt tevens in hun bedoeling om den eindstrijd om de wereldkampioenschappen in Rome bij te wonen.  

PS: Nederland verloor in de eerste ronde met 3-2 van Zwitserland en was meteen uitgeschakeld.

Gerelateerd