Zoektocht naar Vlaardingse dwangarbeiders

28-05-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens de Tweede wereldoorlog was een groot aantal Vlaardingse mannen als dwangarbeider in Duitsland tewerkgesteld. Hoeveel het er geweest zijn is niet exact bekend. Wel dat een deel van hen kwam te werken bij de locomotievenfabriek BMGA,vh. Schwartzkopff in het dorpje Wildau, circa 30 km ten zuidoosten van Berlijn.

Joh. den Breems, de vader van HVV-voorzitter Wout den Breems, was een van de mannen die in Wildau in het Hollandlager terecht kwamen. Hij is daar van juni 1942 tot april 1945 geweest. 

Wout den Breems heeft uit de nalatenschap van zijn vader een aantal groepsfoto’s uit die tijd waarop verschillende Vlaardingers moeten staan, maar hij kent hun namen niet. Vandaar dat hij nu een oproep doet. ,,Zijn er nog mensen wiens vader ook in Wildau is geweest. Wellicht herkennen zij hem op de foto’s of zien er andere familieleden op staan. Ook andere informatie over familieleden die in de oorlogsjaren in Wildau zijn geweest, is welkom. U kunt reageren via wcdenbreems@zonnet.nl.

 

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date