Lentiz-leerlingen enthousiast voor voetbaltoernooi

02-04-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN/REGIO - Op woensdag 10 april organiseert Lentiz onderwijsgroep voor de negende keer het jaarlijkse voetbaltoernooi op Nieuw Terbregge, de thuisbasis van Sparta Rotterdam. De Lentiz-scholen (vo en mbo) vormen twee jongenselftallen (één team tot vijftien jaar en één team van vijftien jaar en ouder) en een meisjeselftal (alle leeftijden) die tegen elkaar zullen strijden om de felbegeerde bokaal in de wacht te slepen.

Lentiz wil haar leerlingen graag sportieve uitdagingen bieden en stimuleert hen om ook buiten de lessen met elkaar samen te werken en van elkaar te Leren. Het jaarlijkse voetbaltoernooi, dat negen jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd, levert hier een grote bijdrage aan. Het enthousiasme voor het toernooi is groot, leerlingen melden zich massaal aan en kijken er erg naar uit. Er wordt volop getraind en geoefend op hét winnende goal, de perfecte crosspass en het mooiste een-tweetje.

De wedstrijden worden begeleid door scheidsrechters uit het 'Talenten Traject' van de KNVB. Naast het professionele wedstrijdsecretariaat ontbreken de assistenten (grensrechters) natuurlijk niet. Deze belangrijke rollen worden ingevuld door leerlingen van de scholen zelf. De sterkste teams spelen aan het einde van de dag de finalewedstrijden. Dit zijn er in totaal drie: twee jongensteams onder de vijftien jaar, twee meisjesteams en twee jongensteams boven de vijftien jaar. Dit betekent dat er dit jaar weer drie winnende teams zullen zijn!

Het wordt weer een spannende, sportieve dag. Kom gerust een kijkje nemen!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date