Politiek? ‘Het werkt niet op deze manier’!

18-11-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Na het vertrek van wethouder Arnout Hoekstra uit het college is het afwachten hoe de raad, en de wethouders, het ‘besturen’  van de stad oppakken. Wanneer worden er knopen doorgehakt over- en actie ondernomen op belangrijke zaken als de Marathonweg, de huisvesting van arbeidsmigranten en Stroomopwaarts…en veel andere zaken?

De portefeuilles zijn (tijdelijk) herverdeeld in het college, maar is dat totdat er een andere fractie zich aansluit bij de VVD, GroenLinks, het CDA en ONS Vlaardingen, die dan ook weer een wethouder levert?

Het is nog even afwachten, maar voor de SP en inmiddels ook de ChristenUnie/SGP  is het blijkbaar duidelijk: de stad verkeert in een bestuurscrisis en dat mag niet lang duren. Voor de SP is het een kwestie van tijd voordat het huidige bestuur op haar schreden terugkeert en de socialisten ‘hun gelijk halen’. Dat laat de SP weten op sociale media: ,,Vandaag op de markt veel complimenten en bemoedigende woorden gekregen voor ons statement richting het stuurloze gemeentebestuur van Vlaardingen. Zodra de ook de rest van de politiek inziet dat een raadsprogramma met deze gemeenteraad niet werkt, kunnen wij weer actief aan de slag. Kwestie van weken/maanden. Zonde van de tijd. Waren liever vandaag al begonnen..’’


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date