Raad vergadert over veiligheid en bibliotheek

17-05-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Deze week vergadert de gemeenteraad tweemaal in commissieverband, vanavond en op donderdag 19 mei. Vanavond start de commissie om 21.00 uur, waarbij het gaat over veiligheid; het integraal veiligheidsplan uit 2015 wordt geëvalueerd en een nieuw uitvoeringsplan voor 2016, met bijbehorende ambities, wordt besproken.

Waar het om veiligheid gaat heeft de fractie van ONS.Vlaardingen eerder aangekondigd bij de komende Voorjaarsnota met een voorstel te komen om het aantal medewerkers van de Lichtblauwe Brigade te verdubbelen, inclusief het financiële ‘plaatje’.

Aanstaande donderdag start de commissie om 20.00 uur en staat er een drietal onderwerpen ‘op de rol’. Het agendapunt ‘Bibliotheek’ zal daarbij naar verwachting de meeste tijd in beslag nemen. De raad heeft eerder aan verantwoordelijk wethouder Cees Oosterom gevraagd onderzoek te doen naar een fusie van ‘de bieb’ met die in Maassluis/Maasland. Oosterom heeft de raad onlangs nog gemeld dat deze fusie te duur zou zijn.

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar toegankelijk. De commissievergaderingen zijn ook te volgen via de website van de gemeente via deze link en via Omroep Vlaardingen.

Gerelateerd