Korfballers Twist hervatten veldcompetitie met zege

• 04-04-2016
KORFBAL - De korfballers uit Vlaardingen West hebben afgelopen weekend de eerste veldwedstrijd na de zaal een verdiende overwinning behaald. ACKC uit Almkerk werd met 21-14 (9-4) verslagen. Twist pakte voor de zaal precies de helft van de te verdienen punten en begon dus met zeven punten aan de wedstrijd. ACKC had voor de zaal vijf punten verzameld en dus was dit een belangrijke wedstrijd om weg te blijven uit de onderste regionen.

Twist startte de wedstrijd voortvarend en had al snel de korf gevonden. ACKC scoorde wel mee, maar Twist was duidelijk de bovenliggende partij. Op het scorebord werd dit niet meteen duidelijk. Via 4-3 en 6-4 liep Twist in de laatste tien minuten voor rust pas uit naar 9-4.

Na rust leek Twist met twee doelpunten de wedstrijd snel te beslissen. ACKC scoorde daarna echter vier keer in vier minuten en de ploeg uit Almkerk was terug in de wedstrijd. De doelpunten vielen vervolgens om en om en ACKC kwam driemaal op twee punten verschil. Na de 16-14 was het woord gelukkig weer aan Twist. Met nog een aantal mooie doelpunten en goed verdedigend werk in de laatste tien minuten, liep de thuisploeg uit naar een ruime overwinning.

Volgende week gaat Twist op bezoek bij hekkensluiter Triade. De wedstrijd start om 15.30 in Groot-Ammers.