Zwaluwen boekt belangrijke zege

• Ernest Kegel
  • 02-05-2016

VOETBAL - Door te winnen van Haaglandia/Sir Winston voegde Zwaluwen zaterdag zeer belangrijke punten toe aan het totaal. In een wedstrijd met veel inzet maar weinig uitgespeelde kansen trokken de vogels de overwinning verdiend naar zich toe. Aangezien concurrent voor de nacompetitie XerxesDZB onderuit ging tegen Heinenoord is de afstand nu 5 punten met de Rotterdammers, met nog twee wedstrijden te gaan.

Vanaf de aftrap veel inzet van beide partijen, zonder dat het al snel tot kansen komt. Marlon Oranje schiet een vrije trap vanaf iets meer dan 20 meter over het doel en bijna kan Jorno Reurink gevaarlijk worden als centrale verdediger Ivailo Staal te zacht terugkopt op zijn doelman. In de 20e minuut komt de bal na een afgeslagen corner voorbij de 2e paal in de voeten van Oranje. Zijn harde lage voorzet wordt door Ryan St. Aubyn prima gecontroleerd en laag binnen geschoten: 1-0. Even later de enige kans voor Haaglandia in deze wedstrijd, als Abbes Rahmoune een voorzet op het hoofd van Chidozie Ugwunna legt. Zijn kopbal wordt door Nick Sanders uitstekend uit de kruising getokt. Vlak voor rust een wissel bij Zwaluwen. Marlon Oranje heeft teveel last van zijn achillespees en wordt vervangen door Jason Tjien-Fooh.

Tweede helft

Ook tijdens de tweede helft veel middenveldspel. Zwaluwen probeert er steeds snel uit te komen, maar de eindpass is niet nauwkeurig genoeg. Er is nog een uitstekende redding van doelman Steven Verstraten die een schot van Dimitry Gomes Almeida uit de hoek weet te tikken, waarna even later een scrimmage voor de goal ook geen doelpunt voor Zwaluwen oplevert. Twee snelle uitvalspogingen van Reurink en Gomes Almeida worden beiden op het laatste moment verijdeld door een sliding, waardoor de spanning tot het laatste moment voelbaar blijft. Als de prima leidende scheidsrechter Cantineau voor het einde blaast kan Zwaluwen verdiend drie punten bij het totaal voegen.