Zwaluwen verliest ruim van Deltasport

• Ernest Kegel
  • 07-02-2016

VOETBAL - In een matige wedstrijd op een slecht veld liep Zwaluwen tegen een ruime nederlaag aan. Na een vroege achterstand vergaten de vogels enkele grote kansen te verzilveren. Verder dan de gelijkmaker kwam men niet. Aangezien Deltasport beter met de kansen omging liep de ploeg uit naar een ruime 4-1 overwinning.
Het slechte veld maakt combinatievoetbal nauwelijks mogelijk. Beide ploegen beginnen met aftasten en de eerste twintig minuten gebeurt er niets noemenswaardig of het moet de te korte terugspeelbal zijn van de jeugdige Nick Rutten, waarbij de verdediging uiteindelijk redding kan brengen. In de 21e minuut stompt Nick Sanders een voorzet maar half weg en Abdelhak Ouled Said aarzelt niet en schiet de 1-0 binnen. De volgende minuten schieten zowel Marcelo Gomes Da Vega als Jorno Reurink in kansrijke positie over het Deltasport doel en verschijnt Sanny Monteiro na een pass van Marlon Oranje oog in oog met doelman Cheuk-A-Lam die met de voet redding weet te brengen. Geen gelijkmaker dus. Die komt er een minuut later wel als Reurink een voorzet van Oranje binnenkopt: 1-1. In de 37e minuut onoplettendheid in de verdediging van Zwaluwen, waar Tiemen Noordam volledig ongehinderd met het hoofd voor 2-1 kan zorgen.

Tweede helft

Na de rust probeert Zwaluwen druk te zetten. Het levert geen kansen op. Wel een uitval van Deltasport en weer ziet het er verdedigend niet goed uit. Daar heeft Deltasport niets mee te maken en Edinho Pattinama scoort de 3-1. Beide ploegen krijgen nog een kans om te scoren, maar in beide gevallen zijn de doelmannen de baas. Tot de 86e minuut. Bij Zwaluwen staat de deur open tijdens het slotoffensief en Noordam weet daar met een diagonaal schot nog gebruik van te maken: 4-1.